غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی؛ از دلمه تا پلو


وب‌سایت سرآشپز پاپیون: کدو حلوایی میوه خوش آب و رنگ و مقوی پاییزی است که می‌توان با آن انواع دسر ها و غذا های خوشمزه را تهیه کرد که در این مطلب چند رسپی با آن را برایتان آورده ایم.

سوپ کدو تنبل

مواد لازم

  • آب مرغ ۳ فنجان
  • نمک ۱/۴ قاشق چای خوری
  • پوره کدو تنبل ۲ فنجان
  • جعفری تازه خرد شده۱ قاشق چای خوری
  • پیاز خرد شده ۱/۲ فنجان
  • آویشن تازه ۱/۲ قاشق چای خوری
  • سیر خرد شده ۱ حبه
  • خامه‏ ۳ قاشق سوپ خوری
  • فلفل سیاه به مقدار لازم

غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی

طرز تهیه

1. کدو تنبل را پوست کنده و در آب کم بپزید و به شکل پوره در آورید

2. آب مرغ، نمک، پوره کدو تنبل، پیاز، آویشن، سیر، و فلفل را در یک دیگچه بریزید و روی اجاق بگذارید. پس از به جوش آمدن حرارت را کم کنید تا به مدت ۳۰ دقیقه بپزد

3. پس از پختن سوپ، مخلوط را بگذارید کمی سرد شود و در دسته های کوچک (۱ فنجان در یک زمان) داخل مخلوط کن ریخته و خوب مخلوط کنید تا محلول صاف و یکدست شود.

4. دوباره مخلوط سوپ کدو تنبل را به دیگچه برگردانید و بگذارید روی حرارت کم و به مدت ۳۰ دقیقه بجوشد.

5. در حین جوشیدن سوپ را هم بزنید تا غلیظ و یکدست شود.

6. سوپ کدو تنبل آماده است آن را در کاسه سوپ بریزید و با خامه و جعفری تازه خرد شده تزیین کنید.

سایر نکات

سوپ کدو تنبل یک سوپ مغذی و ساده است و به عنوان پیش غذا و یا غذای اصلی برای شام خانواده شما، سبک و لذیذ است.


اسموتی ادویه کدو حلوایی

مواد لازم

  • ادویه پای کدو حلوایی ۱.۵ قاشق چای خوری
  • پوره کدو حلوایی ۱/۲ فنجان
  • عصاره افرا (خالص) ۲ قاشق سوپ خوری
  • موز (یخ زده) ۱ عدد
  • جو دو سر (جو کامل) ۱/۲ فنجان
  • بیسکویت سبوس دار(خرد شده) ۱ عدد
  • شیر (به انتخاب خودتان) ۱/۱/۴ فنجان

غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی

طرز تهیه

1. همه ی مواد را داخل مخلوط کن با سرعت بالا بزنید تا یکدست و ترکیب شوند. آنقدر شیر اضافه کنید تا غلظت مطلوب به دست بیاید.

2. داخل لیوان ها بریزید و روی آن ادویه ی پای کدو حلوایی بریزید. با نی سرو کنید.


اسپرسو کدو حلوایی

مواد لازم

  • شیر ۱ لیوان
  • پوره کدو حلوایی ۱ قاشق غذا خوری
  • خامه‏ به مقدار لازم
  • قهوه به مقدار لازم
  • وانیل‏ ۱/۴ قاشق چای خوری
  • شکر ۱ قاشق چای خوری
  • دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری

غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی

طرز تهیه

1. نصف لیوان شیر را درون ظرفی بریزید سپس پوره کدو حلوایی ( کدو پخته ) ، شکر ، وانیل و دارچین را به شیر اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوط نمائید.

2. پس از اینکه مواد را ترکیب کردید ، ظرف را در مایکروویو قرار دهید ، پس از ۱-۲ دقیقه مخلوط غلیظ و پر خامه ای خواهید داشت که اماده تهیه اسپرسو است ( روی حرارت هم میتوانید این مخلوط را آماده کنید ).

3. درون لیوان مقداری از مخلوط اماده بریزید سپس قهوه ( ۱ قاشق چایخوری قهوه + ۱ فنجان اب با حرارت ملایم دم کنید ) را به آن اضافه کنید و مقداری شیر روی ان بریزید.

4. مواد را با قاشق مخلوط کنید و کمی خامه زده شده روی نوشیدنی تان قرار دهید و در انتها با کمی پودر قهوه یا دارچین تزئین کنید.

سایر نکات

میتوانید بجای شکر از عسل ، شیره خرما ، شیره انگور و … استفاده کنید ؛ بهتر است از شیر پر چرب برای طعم خوب آن استفاده کنید ؛ سعی کنید مواد در زمان ترکیب داغ باشند تا نوشیدنی تان گرم و دلچسب باشد.


پلوی کدو حلوایی

مواد لازم

  • کدو حلوایی بدون پوست(حبه قندی خردشده) ۵۰۰ گرم
  • برنج۴ پیمانه
  • کشمش پلویی۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
  • روغن به مقدار لازم
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق سوپ خوری
  • پیاز ۲ عدد
  • پودر دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری

غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی

طرز تهیه

1. برنج را از قبل دو ساعت خیس کرده و آبکش کنید. یک عدد پیاز را نگینی خرد كرده و با روغن و کمی زردچوبه تفت دهید. کدو را اضافه کرده، تفت داده، کشمش را شسته و با کدو کمی تفت دهید. یک قاشق سوپخوری شکر و زعفران و درصورت دلخواه یک قاشق سوپخوری رب به آن اضافه كرده و از روی حرارت بردارید. برنج را ساده دم کنید.

2. براي درست كردن گوشت قلقلي ها گوشت چرخ كرده را در ظرفي بريزيد و یک عدد پیاز دیگر را در آن رنده كنيد . مقداري هم نمک و فلفل بزنيد . حالا با دستتان شروع به ورز دادن كنيد تا مايه گوشتي يكدست شود.تابه اي آماده كنيد و داخل آن مقداري روغن بريزيد .كوفته ها را در روغن سرخ کرده و به مخلوط کدو اضافه كنید. وقتي كه برنج دم کشید، آن را درون دیس کشیده و لابه‌لای آن گوشت و كدو را بريزيد و سرو كنيد.


دلمه کدو حلوایی

مواد لازم

  • کدو حلوایی کوچک ۱ عدد
  • برنج آبکش شده ۲ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
  • پیاز ۱ عدد
  • رب ۱ قاشق سوپ خوری
  • سبزی دلمه خرد شده ۳۰۰ گرم
  • لپه‎ ۱/۲ پیمانه
  • سرکه ۳ قاشق سوپ خوری
  • آلو یا برگه زرد آلو به مقدار لازم
  • زعفران ۳ قاشق سوپ خوری
  • شکر ۲ قاشق سوپ خوری
  • کره آب شده ۳ قاشق سوپ خوری
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

غذا‌های خوشمزه با کدو حلوایی

طرز تهیه

1. ابتدا کدو حلوایی را شسته سر آن را بریده و داخل آنرا کاملاً خالی کرده و تمیز می‌کنیم.

2. داخل کدو کره آب شده و زعفران و کمی شکر زده روی کدو را روغن می‌مالیم و به مدت نیم ساعت داخل فر می‌پزیم.

3. پیاز را سرخ کرده گوشت را به آن اضافه کرده سرخ می‌کنیم و بعد رب را اضافه کرده و سرخ می‌کنیم و در نهایت برنج، سبزی و لپه پخته شده را اضافه کرده و کمی تفت داده و سرکه را هم به مواد اضافه می‌کنیم.

4. آلو خیس خورده یا برگه زرد آلو را هم اضافه کرده نمک و فلفل مواد را اندازه می‌کنیم و داخل کدو را پر می‌کنیم.

5. فر را از قبل روی °C۱۸۰ گرم کرده و کدو را داخل ظرف گذاشته روی آنرا فویل می‌کشیم و کف ظرف را کمی آب می‌ریزیم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت می‌پزیم.

منبع: برترین ها بخش غذای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *