حلیم بادمجان


برترین ها: حلیم بادمجان پیش غذایی سنتی و مجلسی است که طرز تهیه دو مدل آن را برایتان آورده ایم.  این حلیم دل‌چسب ایرانی، مناسب مهمانی‌های شما بوده و با تزیین رنگینی که می‌شود به سفره شما رنگ و لعاب می‌دهد. حلیم بادمجان یک غذای خوش‌مزه و پرطرفدار در بین ما ایرانی‌ها است که به روش‌های گوناگون درست می‌شود.

 
مواد لازم:

  • بادمجان قلمی: 6عدد
  • گوشت سردست یا گردن یا قلوه‌گاه گوسفندی: 350 گرم
  • عدس: یك‌دوم پیمانه
  • برنج: یك‌چهارم پیمانه
  • بلغور گندم: یك‌هشتم پیمانه
  • پیازداغ و سیرداغ: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
  • نمك، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
  • كشك: 200 گرم

 

 حلیم بادمجان
روش تهیه:

1 – بادمجان‌ها را پوست گرفته، نمك بزنید تا تلخی‌ آنها گرفته شود، سپس آنها را در روغن سرخ كنید.

2 – گوشت را با مقداری از پیازداغ و زردچوبه بپزید، سپس عدس، برنج، بلغورگندم و بادمجان سرخ شده را به گوشت اضافه كرده اجازه دهید تا به خوبی بپزد و جا بیفتد.

3 – حلیم جاافتاده و پخته شده را از روی حرارت برداشته با گوشت‌كوب دستی مدام بكوبید تا كشدار شود.

4 – كشك را اضافه كنید. نعناع داغ، پیازداغ، نمك، فلفل و سیرداغ را به حلیم بیفزایید و اجازه دهید تا با هم بپزند و مخلوط شوند. سپس درظرف مناسب بریزید و سرو كنید.

نكته:

 1 – وقتی سیرداغ درست می‌كنید درآخرین مرحله كمی زردچوبه به آن بزنید و از روی حرارت بردارید این كار باعث می‌شود سیرداغ بوی كمتری داشته باشد.

2 – معمولا در حلیم بادمجان از لوبیاسبز استفاده می‌شود كه در این صورت رنگ حلیم روشن‌تر خواهد شد.

3 – درتهیه این حلیم می‌توانید بادمجان‌ها را به‌جای سرخ كردن به صورت آب‌پز استفاده كنید.

 

حلیم بادمجان با لوبیا سفید!

 
مواد اولیه:

  •     بادمجان قلمی: 10 تا 12 عدد
  •     گوشت سر دست: 1 کیلوگرم
  •     لوبیا سفید: 500 گرم
  •     پیاز سرخ کرده: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  •     کشک سائیده: 2 تا 3 پیمانه
  •     روغن: 350 گرم
  •     نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم

 

 حلیم بادمجان
طرز تهیه:

1.داخل یک قابلمه مناسب و بزرگ، سه تا چهار لیوان آب می‌ریزیم. گوشت (گوساله یا گوسفند) و لوبیا سفید و پیاز داغ را داخل قابلمه آب می‌ریزیم و می‌گذاریم کاملا بپزند.

2.پوست بادنجان‌ها را می‌گیریم و سر آن‌ها را می‌گیریم. سپس می‌شوییم و روی آن‌ها کمی نمک می‌ریزیم تا تلخی آن گرفته شود. داخل یک تابه بزرگ، مقداری روغن می‌ریزیم و بادنجان‌ها را داخل روغن و روی حرارت ملایم سرخ می‌کنیم.

3.گوشت را پس از پختن از آب خارج می‌کنیم. بادنجان‌های سرخ شده و گوشت و لوبیای پخته شده را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب می‌ریزیم و آن‌ها را خوب می‌کوبیم و مخلوط می‌کنیم. دو تا سه لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم، داخل گوشت و بادنجان می‌ریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم می‌گذاریم و گاهی آن‌را به‌هم می‌زنیم تا حلیم کاملا جا افتاده و کش‌دار شود.

4.ظرف را از روی آتش بر می‌‎داریم و با کشک مخلوط می‌کنیم و در ظرف می‌کشیم. روی آن‌را با نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوست‌گرفته تزئین می‌نمائیم. می‌توان مقداری گردوی تازه در ظرف جداگانه با حلیم بادنجان سر میز گذاشت. حلیم بادنجان را بدون کشک هم می‌توان سرو نمود.

منبع: برترین ها بخش غذای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *