آش گندم؛ آش سنتی سبزواری‌ها


وب سایت سر آشپز پاپیون:  آش گندم آشی بسیار خوشمزه و سنتی است و انواع بسیار متفاوتی دارد این آش متعلق به سبزوار است و جزو غذاهای بسیار محبوب در این شهرستان به شمار میرود.

مواد لازم:

  • نخود (یا حبوبات دلخواه به جز لپه و لوبیا چشم بلبلی) ۲ لیوان
  • برنج ۱/۳ لیوان
  • بلغور گندم ۲ لیوان
  • گوشت گوسفندی (و بدون چربی) ۵۰۰ گرم
  • پیاز ۲ عدد
  • نعنا ۳ قاشق غذا خوری
  • زیره سبز (نکوبیده) ۲ قاشق غذا خوری
  • سبزی (آش) ۲ کیلوگرم
  • کشک به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

 آش گندم(سبزوار)

  1. ابتدا حبوبات را جداگانه میپزیم.سپس در ظرفی مناسب پیاز را نیمه سرخ كرده و سپس گوشت و زردچوبه و فلفل را كمی در آن تفت داده و به همراه آب می‌پزیم.
  2. برنج و بلغور شسته شده را در قابلمه ریخته، و با آب می‌گذاریم تا خوب بپزد و لعاب بیندازد.
  3. سپس حبوبات پخته شده، سبزی و گوشت پخته و کوبیده شده را با آب گوشت و پیاز داغ به آش اضافه می‌کنیم.
  4. در آخر زیره را در روغن تفت داده و به اصطلاح زیره داغ درست می‌کنیم و با نعناع داغ داخل آش می‌ریزیم و می‌گذاریم تا جا بیفتد.
سایر نکات

حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را 2بار بجوشانید و آبش را خالی كنید.

بهتر است كشك را روی آش نریزید و آن را جداگانه كنار غذا قرار دهید چون طعم این آش با كشك به مزاج برخی افراد خوش نیست

اگر زیره دوست ندارید آن را از مواد اولیه حذف كنید.

منبع: برترین ها بخش غذای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *